nedelja, 10. oktober 2010

Tudi letos nadaljujemo

Na začetku šolskega leta (2010/2011) se je med vsemi uvodnimi sestanki odvijalo tudi prvo srečanje Branje je žur. Z veseljem smo se srečali, lahko rečemo že stari znanci, ki smo vsi za eno leto pametnejši, zrelejši, in seveda so se nam pridružili še novi navdušeni bralci.

Na uvodnem srečanju smo zastavili naše delo in predstavili dosedanji način dela novim obiskovalcem. V letošnjem šolskem letu smo se odločili malo spremeniti dosedanjo 'strategijo'. Žal je naslovov, ki so bili na voljo še iz zbirke British Councila, že zmanjkalo in tako smo se odločili, da bomo letos prebirali kratke zgodbe. Seveda takšne, ob katerih se lahko razvije pogovor in odpirajo veliko možnosti za nove in nove teme. Naše naslednje srečanje bo v četrtek, 21. 10. 2010, pogovor pa bo tekel o zgodbi Ernesta Hemingwaya Starec in morje. Za prihodnje naslove pa seveda pričakujemo predloge dijakov.

Iz izkušenj preteklih let/sezon lahko ugotovimo, da še enkrat več naša dejavnost kaže, kako mladi potrebujejo pogovor. Pogovor, ki nas vse skupaj obogati, naše izkušnje delimo z ostalimi v skupini. Pa naj bodo to izkušnje ob branju, o branju, o doživljanju prebranega ali pa kar naše vsakodnevne izkušnje v našem okolju.
Naš »bralski« krog pa nikakor ni zaprt in medse rade volje sprejmemo vsakogar. Zato prav vsi lepo vabljeni.


Ni komentarjev:

Objavite komentar