četrtek, 23. april 2009

Camino - marec 2009

Camino


Na marčevskem srečanju smo prisluhnili naši sodelavki Agici Kovše iz Mariborske knjižnice, ki nam je predstavila svojo pot po Caminu – to je nekdanja romarska pot po Španiji do mesta Santiago de Compostela. Imenujejo jo tudi Jakobova pot, saj je cilj v katedrali svetega Jakoba. Značilne oznake za to pot so školjke v vseh možnih oblikah: školjčne lupine – izvorno so bile to školjke pokrivače, narisane oznake (običajno v rumeni in modri barvi), stilizirane ograje … Tej poti pravijo tudi srčna pot oz. pot srca in tako se kot oznake pojavljajo tudi srca na vse možne načine, bodisi da so jih izoblikovali ljudje iz različnih materialov ali pa narava sama oblikuje srce.
Agica nam je predstavila svoje potovanje, ki pa je bilo slišati precej drugačno od tistega, ki ga je opisala v svoji knjigi Camino Shirley MacLaine, znana hollywoodska igralka.
Tokrat je bilo za spremembo naše srečanje bolj popotniško in potopisno obarvano. Vseeno pa smo lahko primerjali različne poglede na isto pot. Ista pot, pa vendar je za vsakega popotnika drugačna.

Ni komentarjev:

Objavite komentar