četrtek, 23. april 2009

Deklica Lola Rose - oktober 2008

Naše sanje


Zelo zagnano in zagreto nadaljujemo z našimi srečanji. Na našem drugem po vrsti smo se pogovarjali o knjigi Jacqueline Wilson Deklica Lola Rose. Knjiga ponuja številne teme za pogovor in debato. Glavna tema v knjigi je družinsko nasilje, s katerim se srečuje deklica, ki si v svojem novem svetu in življenju nadene ime Lola Rose. Njen najljubši konjiček v prostem času je izrezovanje sličic in njihovo lepljenje v poseben album, ki ga zelo skrbno čuva in ne pokaže vsakomur. Izrezane sličice potem Lola Rose dopolni in preoblikuje po svoje. Na ta način tudi ustvarja nek svoj svet, svet, ki si ga želi zase in za svojo družino. Toliko na kratko o delu, o katerem je tekla beseda na oktobrskem srečanju.
Tokratno delavnico sta po predhodnem dogovoru pripravili Tjaša in Maja. Zelo dobro sta si zamislili naše srečanje. Glede na to, da si Lola Rose z lepljenko v svojem albumu ustvarja svoj svet, svet, ki si ga želi, svoje želje in sanje, sta se odločili, da bo naše srečanje delavnica. Ustvarili bomo svoj sanjski svet, pa čeprav le na papirju in iz papirja. Iz revij in časopisov smo izrezali sličice, podobe in jih nalepili na prazen bel papir. Vsi smo sprostili svojo umetniško žilico, dali prosto pot našim sanjam, željam in jih udejanili skozi lepljenko. Vmes, ko smo iskali, rezali, lepili, risali pa smo se seveda pogovarjali o Loli Rose in o njenem življenju. Pa seveda, kako bi mi ravnali v podobni situaciji, kako ocenjujemo njeno ravnanje, ravnanje njene mame …
Rezultati so bili zelo zanimivi in si jih lahko ogledate na fotografijah na naši šolski spletni strani. Tako za pokušino pa le utrinek s tokratnega Branje je žur.

Več fotografij: http://www.druga.org/Slike/2009/BranjeJeZurLola.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar